Стефан Симић књижевник

Књижевно вече Стефана Симића

У организацији ЈУ Центар за омладину и спорт „Поглед“,  у недељу вече, 5. марта 2017, у Дому културе у Хан Пијеску одржано је књижевно вече Стефана Симића, младог књижевника из Београда. Посјетиоци су имали прилику да се ближе упознају са његовим стваралачким радом кроз интерактивни дијалог. Како стоји у биографији Стефана Симића, у средишту његовог писања је човјек, са свим својим врлинама, манама, пороцима, заблудама и предрасудама. Своју прву књигу „Пустите нас“ објавио је 2012. године, а књигу „Одјеци људског“ 2013. и 2014. (друго допуњено издање).

Вече љубавне поезије

Поводом 8. марта, Дана жена, ЈУ Центар за омладину и спорт „Поглед“ организовао је 6. марта ове године Вече љубавне поезије. Своје стихове говорили су пјесници Милутин Савчић, Аћим Тодоровић, Миланко Лелек и Саво Радуловић.

Дванаеста традиционална изложба ручних радова

У понедјељак, 6.марта 2017. године, у Галерији Дома културе отворена је 12. традиционална изложба ручних радова. Сваке године у мјесецу марту ЈУ Центар за омладину и спорт „Поглед“ пружа прилику свим креативним људима да покажу своје рукотворине. Учесници овогодишње изложбе су били: Креативна радионица Основне школе „Милан Илић Чича Шумадијски“ , коју воде учитељице Тијана Ђоројевић и Александра Влачић, Лидија и Небојша Митровић, Зрела Томовић, Драгана Батинић и Креативна радионица која ради при ЦОС „Поглед“ од 2015. године. Изложбa је трајала  четири дана и привукла је пажњу великом броју посјетилаца.