Остојић: Морамо смањити сиромаштво

0
1091
Општина Хан Пијесак

Начелник општине Хан Пијесак Владо Остојић најављује подстицај економском развоју, отварање нових радних мјеста, те смањење сиромаштва и досљедну и одговорну социјалну политику.
Остојић указује да је потребно израдити социјалну карту да би се знало коме је потребна помоћ.

„Према подацима из 2016. године, појављују се лица која не могу бити корисници социјалне помоћи, јер су радно способна и посједују имовину“, упозорава Остојић за Срну.

Он најављује „унапређивање рада, професионалности и ефикасности општинске администрације, те попис имовине општине ради лакшег планирања и управљања“.

Остојић оптужује досадашње руководство општине за „катастрофалну ситуацију“ те за „незнање, непрофесионализам и похлепу“.

„Од данас је општина отворена за представнике свих институција Републике Српске – сви су добродошли“, наводи начелник.

Према његовим ријечима, једини комплетан пројекат који је затекао у општини, са свим прибављеним сагласностима, јесте Вила Карађорђевића.

Ријеч је о културно-историјском споменику од значаја за српски народ и Српску, па Остојић вјерује да ће наићи на одобравање и помоћ ресорних министарстава, па и самог предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић.

Остојић наводи да план инвестиција за 2017. годину није направљен, јер се прво мора санирати буџет општине.

„Приходи су били већи од планираних и износе 950.000 КМ, а буџет је био у минусу 741.000 КМ, што је, благо речено, катастрофа“, истиче он за Срну.

У новом сазиву предсједник Скупштине општине Хан Пијесак је из СП-а Михаела Томовић, а замјеник је Вјекослав Максимовић из СРС – „Српска у сигурне руке“.