Прослављена слава општине Хан Пијесак – Св. Пантелејмон - Архива

3239

Свечано и уз присуство бројних гостију општина Хан Пијесак прославила је 9. август Св. Пантелејмона своју крсну славу и славу храма Св. Пантелејмона.

07.08.2017.
– руководство општине Хан Пијесак уприличило је свечани ручак у Ловачкој кући за чланове породица погинулих бораца у протеклом рату.

08.08.2017.
– отворена је изложба славских колача, ручних радова, сувенира. Изложбу је отворила предсједница Скупштине општине Хан Пијесак Михаела Томовић уз жеље да овакве изложбе живе дуги низ година, да свједоче о виталности и снази културног богатства наших простора. Овогодишњи добитници награда изложбе „Хан Пијесак 2017“ у износу од 150 КМ и књиге ,,Монографија Хан Пијеска“ однијели су Удружење жена ,,Соколице“ Соколац за најљепши штанд и Секција кућне радиности ,,Босиљак“ из Мокрог за најљепши славски колач.
– дефиле КУД-ова из Пецке, Осечине, Шековића и Хан Пијеска као и њихово представљање на смотри Културно умјетничких друштава у порти Храма.
– На свечаној академији на којој су присуствовали бројни гости, суграђани уручена је Златна плакета Бранку Чоловићу као посебан знак признања за несебично пожртвовање у спасавању људског живота и испољену личну храброст.
Учесници прогама: хор Филозофског факултета Пале, вокални дует браћа Теофиловић, стихове је казивао Миланко Боровчанин – Ромсок, а звуке завичаја кроз гусле опјевали су наши гуслари Радивоје Витомир и Милан Нинковић.

09.08.2017.
У Спомен соби служен је парастос, а потом су положени вјенци на спомен обиљежја српским борцима погинулим у протеклом одбрамбено – отаџбинском рату и припадницима јединица Народноослободилачке војске у Другом свјетском рату, на Борачком брду.
Вијенце су положиле делегације Општинске борачке организације, општине Хан Пијесак, општине Аранђеловац, општинске организације Савеза удружења бораца народноослободилачког рата (СУБНОР-а) и Равногорског покрета, општински одбор “Војвода Аћим Бабић” Хан Пијесак.

Организатори свечаности били су Општина Хан Пијесак, Центар за омладину и спорт ,,Поглед“ Хан Пијесак.