„Дјечији кутак Хан Пијесак“ на излету у Сарајеву

У суботу 27. маја 2017. године у сарадњи са организацијом World Vision и дјечијим кутком Хан Пијесак одржан је излет у Сарајево. На излету је учествовало 25-оро дјеце који учествују у програму дјечијег кутка у склопу основне школе „Милан Илић Чича Шумадијски“. Дјеца су имала прилику да посјете Cinema City – кино пројекцију дјечијег 3Д цртаног филма (Ото – истраживач морских дубина) и Пионирску долину – ЗОО врт. У вријеме ручка свратили су у оближњи ресторан „Popay“, а на слободним активностима у луна парку обезбјеђено им је освјежење и воће. Кроз актуелни пројекат који спроводи организација World Vision, а све у склопу дјечијих кутака са подручја „Криваје“ (Хан Пијесак, Олово, Соколац и Царева Ћуприја) има задатак да се промовише здрав и природан начин живота дјеце. Дјецу је најприје одушевила пројекција 3Д цртаћа, затим специфичне животиње у зоолошком врту и на послијетку авантуре у луна парку. На повратку кући расположење у аутобусу било је на врхунцу, пјевало се и забављало. Дјеца су задовољна и срећна стигла кући, препуна утисака.
„Дјечији кутак Хан Пијесак“ чије активности одржава и води Јована Голић у просторијама основне школе има за циљ анимирати дјецу и умањити стрес, упознавати нове другаре, стећи вјештине и знања. Такође је потребно успоставити један дјелотворан кутак, са функционалним програмом који ће удовољити потребама циљане популације, уз осигурање безбједности дјеце, те створити такав амбијент који ће благовремено удовољити  различитим психосоцијалним интервенцијама корисника локалне заједнице.
Циљ излетног пројекта је да се дјеци која иду у школе из малих локалних заједница и стичу знање у тешким условима пружи један дан одмора и ужитка у већем граду, са разноврсним садржајима који недостају дјеци. Идеја је поздрављена, дјеца су срећна и надамо се што бољем дружењу са великим бројем дјеце у дјечијем кутку Хан Пијесак.