Наш суграђанин спасио дјечака од сигурне смрти

“Све укупно акција спашавања трајала је 4-5 минута, али мени је изгледало као вјечност. Најважније да је дјечак у стабилном стању, остало ништа није важно“. Овако за портал pravdabl.com започиње причу Бранко Чоловић, који је спасио 15-огодишњег дјечака из Рогатице од сигурне смрти.

Наиме у Етно Селу Станишић играо се завршни турнир за шампиона Републике Српске у конкуренцији пионира. Дјечаци су користили сваки тренутак да разгледају љепоте Етно села. У игри дјечаку је испао телефон у језеро, а Божо је кренуо за њим и нестао у води.

“Шетао сам са супругом и дјететом када сам чуо запомагање. Неколико дјечака на обали дозивало је свог друга “Божо, Божо јави се“. Од Боже није било ни трага ни гласа. Скочио сам у језеро и негдје на дубини од три метра напипао непомично тијело дјечака, али нисам имао снаге да га сам извучем на обалу. Поново сам изронио, ту се створио и фудбалски судија Стефан Малетић и заједничким снагама смо дјечака изнијели на копно. Није давао знаке живота. Услиједила је реанимација, вјештачко дисање, убрзо је дотрчао доктор из Србије који се такође ту створио случајно.

Борба за живот је трајала неколико минута, убрзо је стигла и Хитна помоћ. Дјечак је превезен прво у Бијељину а затим у Београд. Колико чујем стање се стабилизује и то је најважније. Још неколико секунди на дну, сигурно да би трагично завршило, на срећу није било тако“ , појашњава Бранко Чоловић, 26-огодишњак из Хан Пијеска који данас живи и ради у Бијељини.

Преузето са портала: pravdabl.com