Првих 100 дана мандата нове локалне власти

Поштовани суграђани,

Обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију изазвану вирусом корона(COVID19) одлучио сам да вам се обратим на овај начин.

Данас се навршава 100 дана од преузимања управљања општином Хан Пијесак.

Начелник општине Хан Пијсак

Kао начелник општине желим да вас упознам са чињеницама које смо предузели у ових 100 дана у циљу бољег живота наших суграђана.

Kао што се вјероватно сјећате током кампање смо обећали грађанима да ће живјети боље, да ће моћи да живе пристојно од свог рада, да ћемо наше најстарије помоћи системски у наредним годинама, такође ћемо настојати да задржимо нашу омладину на Општини и ово су неки од  наших корака  за испуњење датих обећања.

Kао најважније, усвојен је нацрт ребаланса буџета којим су дефинисана средства за три намјене:
– средства за обнову фасада
– средства за подстицај пољпривредних произвођача
– И средства за помоћ нашим пензионерима.

Средства за ове намјене ће бити коришћена након коначног усвајања ребаланса буџета. На истој сједници, усвојиће се и правилници и програми за расподјелу ових средстава како би у априлу већ могли да кренемо са позивом за коришћење истих.

Даље, усвојен је програм кориштења пољопривредног земљишта на основу кога ће се регулисати закуп и концесије на подручју општине Хан Пијесак, што је дуго био проблем пољопривредним произвођачима.

У разговору са нашим грађанима и родитељима малољетне дјеце дошли смо до сазнања да је локација вртића природнија у оквиру Основне школе него ли Дома здравља, те смо на основу тога промјенили локацију, спровели тендерску процедуру и са радовима ћемо кренути у априлу.

Приступили смо изради плана парцелације индустријске зоне Мекоте како би омогућили инвеститорима куповину земљишта и изградњу погона на овој локацији.

Приступили смо изради регулационог плана новог насеља „Kраљево насеље“ због повећаног интереса за изградњу викенд кућа у Хан Пијеску.

Обавили смо преговоре са извођачима у ШГ „Височник“ и дефинисали смо заједнички наступ и заштиту интереса локалних извођача.

У току је изградња Бустер станице која  појачава притисак у постојећим инсталацијама водоводног система у насељу Џимрије гдје породице Говедарица и Цвијетић већ дуги низ година имају проблем са јако лошим притиском воде, по истом принципу ћемо рјешавати и проблем у селу Јеловци.

И на крају, али не као најмање важно, већ као објекат од изузетног интереса за општину Хан Пијесак, ребалансом буџета за 2021. годину дефинисана су средства за почетак реконструкције Kраљеве виле.
Хан Пијесак има изузетних туристичких потенцијала и наш циљ развоја у наредном периоду мора бити базиран на туризму.

Kао одговорни људи у нашој општини, поштујући традицију и историју Хан Пијеска и његових житеља, настојаћемо да сва дата обећања испунимо. Неће бити политичких подјела на ове и оне и нећемо бити загледани у прошлост.

Само заједничким снагама можемо мјењати Хан Пијесак на боље!

Живјели!