EU4AGRI-мјера подршке инвестицијама за развој руралног туризма „Looking for the perfect place – Visit Javor Airways“

Након различитих припремних радњи на нашем локалном пројекту у оквиру ЕU4AGRI пројекта, коначно смо кренули у суштинску имплементацију!
За нашег партнера, ПД „Јавор-Сунчана планина“, испоручена је вриједна опрема: бицикла, кациге, штапови, крпље. Укупна вриједност наведене опреме је преко 18.500,00 КМ (без пдв-а) а ЕU4AGRI допринос износи 85 %!
Протеклих седмица је, у оквиру пројекта, набављена и додатна ситна опрема за сва 4 партнера, а током сљедећих мјесеци очекујемо још много различитих активности о чему су представници Општинске управе разговарали са представницом UNDP-ja.
Локални пројекат „Looking for the perfect place-Visit Javor Airways“, укупне вриједности 201.627,50 КМ (без пдв-а), који имплементира Општина Хан Пијесак у сарадњи са 4 локална партнера који припадају различитим категоријама (ППГ Нада Максимовић, Браћа Косорић, ресторан „Поглед“, Планинарско друштво „Јавор-Сунчана планина“), подржан је кроз пројекат ЕU4AGRI који финансира Европска унија, а проводе Развојни програм Уједињених нација у БиХ и Чешка развојна агенција.
ЕU4AGRI је четверогодишња иницијатива (2020-2024) која има за циљ модернизацију пољопривредно-прехрамбеног сектора, отварање нових радних мјеста, као и задржавање постојећих и подржавање опоравка од кризе која је изазвана пандемијом COVID-19 у Босни и Херцеговини. Укупна вриједност пројекта, који финансира Европска унија, износи 20,25 милиона еура, а заједнички га проводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у БиХ и Чешка развојна агенција (CzDA).