Хан Пијесак у знаку креативаца

На 13. традиционалној изложби ручних радова у Дому културе на Хан Пијеску украсе, сувенире и друге рукотворине израђене различитим техникама, представиле су три креативне радионице и неколико самосталних учесника.

Члан Организационог одбора изложбе Данијела Мијатовић рекла је да су радове изложили чланови креативних радионица Центра за омладину и спорт „Поглед“, Основне школе „Милан Илић Чича Шумадијски“ и чланови Креативног центра продуженог боравка ове школе, те Драгана Батинић и Лидија Митровић.

– Изложба је продајног карактера и сваке године учесници продајом сувенира израђених од дрвета и декупаж техником, плетених, везених и хекланих одjевних и украсних предмета, те украса насталих цртањем на стаклу и свили, могу бити адекватно награђени за свој труд – навела је Мијатовићева.

Она је истакла да су цијене ручних радова на овој изложби прилагођене стандарду и времену у коме живе грађани општине Хан Пијесак.

Свечано отварање изложбе, пратио је и пригодан културни програм уз стихове пјесника Аћима Тодоровића и Милутина Савчића.