Још једна успјешна хајка на вука у ораганизацији ЛУ ”Студена Гора” Хан Пијесак

У ораганизацији ЛУ ”Студена Гора” Хан Пијесак и Привредног ловишта ШГ „Височник“ Хан Пијесак ораганизовна је још једна успијешна хајка на вука. Преко 200 ловаца из свих дијелова Републике Српске узело је учешће у хајци. Снијег и лоши временски услови нису омели ловце у намјери да дођу до једног од највриједнијих трофеја наших ловишта.

Никола Лазаревић, предсједник удружења каже да је бројно стање вука у границама подношљивог.

– Ипак, честе су штете које ова звијер чини локалним сточарима, тако да је организовање оваквих ловова неопходно. Данас смо ловили вука и лисицу у ревиру Височник, који је познат по бројности ове дивљачи. Одмах на почетку лова, погон је наишо на један мањи чопор вукова. Одстрјељена је једна вучица, док су се три вука успјела извући из нашег обруча, наводи Лазаревић.

Љубо Делић, секретар ЛУ ”Студена Гора” за Ловачке новине каже да лови од 1973. године, али сваки нови лов је једно велико искуство за њега.

– Посебно су ми драга ова дружења. Волимо када нам дођу гости из свих крајева државе. Данас смо имали 210 ловаца и одстрјељен је један вук. Сваког фебруара организујемо хајку и дружење ловаца, а ове године одзив је премашио сва очекивања. Овде имамо колеге из Рогатице, Калиновика, Пала, Источног Сарајева, Трнова, Власенице, Зворника, Братунца, Бијељине, Угљевика, Тузле, Сокоца, Сребренице,… Сигурно преко петнаест општина, закључио је Делић.

На крају лова сви учесници хајке окупили су се на зборном мјесту и уз кувано вино и чај препричавали су догађаје из данашњег лова, те планирали скоро виђење на некој од наредних ловачких манифестација.