Плтаформа мјесних заједница

Представљена плтаформа мјесних заједница Мрежама координатора за рад са мјесним заједницама из општина и градова Републике Српске и Федерације БиХ
Мрежа коорднитора/ица за рад са мјесним заједницама је одржана у Бијељини 15.12.2022. године, а тема састанка Мреже је нова Платформа мјесназаједница.ба. На овом скупу су учествовале и партнерске јединице локалне самоуправе укључене у пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.
Представници општина/опћина и градова Републике Српске И Федерације Босне и
Херцеговине су имали прилику да се упознају са новом Платформом и њеним бенефитима кроз унос података/информација у исту.
Платформа је намјењена некадашњим и садашњим члановима и предсједницима савјета мјесних заједница, секретарима мјесних заједница, представницима општинских и градских управа који активно раде на питањима мјесних заједница, те активистима и волонтерима који доприносе бољем функционисању мјесних заједница за општу добробит друштва и локалне заједнице.

Платформа мјесназаједница.ба је мјесто гђе се дијеле позитивне праксе и искуства у раду, траже савјети или препоруке, реализују едукације. На овој платформи се дијеле информације о актуелностима на пољу рада и функционисања мјесних заједница.
Ова активност се спроводи у склопу пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ “ којег финансирају Влада Швицарске и Шведска, а проводи УНДП Босна и Херцеговина. Савез општина и градова Републике Српске и Савез опћина и градова Федерације Босне и Херцеговине су партнери на овом пројекту.