Потписивање уговора између корисница, USAID/INSPIRE и Општине Хан Пијесак

У просторијама Општинске управе Хан Пијесак данас су потписани трипартитни уговори између USAID/INSPIRE, Општине Хан Пијесак и корисница чији су пословни планови одабрани у децембру прошле године.
Представнице USAID/INSPIRE и Слободан Ђурић, начелник општине Хан Пијесак, истакли су да се чином потписивања не завршава подршка нашим корисницама. Са циљем олакшавања различитих процедура, службеници Општине Хан Пијесак и особље USAID/INSPIRE остају на услузи током цијелог уговорног периода.
USAID, кроз програм USAID/INSPIRE, оснажује грађане и власти у БиХ како би унаприједили заштиту људских права те пружили боље услуге и прилике за запошљавање маргинализованим групама у Босни и Херцеговини. Хан Пијесак је једна од 10 партнерских општина у компоненти подршке развоју бизниса маргинализованих група жена и за те сврхе је осигурано 30.000 КМ буџетских средстава, што са 30.000 КМ од USAID/INSPIRE твори Фонд од 60.000 КМ за развој женског предузетништва у Хан Пијеску. Износ подршке по једном пословном плану је до 10.000 КМ, а очекује се и објава новог јавног позива, како би још жена са подручја наше општине добило прилику да покрене и развије властити бизнис.