У оквиру PIPLS пројекта, Хан Пијесак међу 10 најбољих у Босни и Херцеговини

Данас је у Сарајеву одржано потписивање споразума са партнерским јединицама локалне самоуправе које су добиле највише оцјене за реализацију досадашњих активности. Најуспјешније јединице локалне самоуправе су добиле грант као подршку реализацији приоритетних пројеката који су идентификовани у локалним стратешким документима.
Наш начелник, Слободан Ђурић, потписао је споразум у име Општине Хан Пијесак.
Хан Пијесак је кандидовао пројекат „Изградња капaцитета за пружање услуга лицима треће животне доби“ (трансформација дијела Дома здравља у Дом за стара лица) и у мјесецима који слиједе, интензивно ће се радити на његовој реализацији.
Догађају су, осим начелника партнерских општина и градова, присуствовали представници Амбасаде Шведске у БиХ и Развојног програма Уједињених нација у БиХ. Подсјећамо да PIPLS пројекат има за циљ унаприједити приступ кључним јавним услугама у јединицама локалне самоуправе кроз боље управљање имовином и повећање улагања у локалну инфраструктуру.
Пројекат финансира Шведска – Embassy of Sweden in Sarajevo, а имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у БиХ – UNDP Bosnia and Herzegovina у сарадњи са партнерским јединицама локалне самоуправе.