Активности Црвеног крста

ОПШТИНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА

ХАН-ПИЈЕСАК

Датум: април, 2020.године

Иако се последњих мјесец дана налазимо у ванредном стању, наша организација је имала разне активности које је урадила заједно са волонтерима Црвеног крста који су се показали као снага на коју можемо да се ослонимо када се налазимо у ванредним условима.

Због мањка залиха крви који је изазван смањеним обимом давалаца крви због епидемије Корона вируса, организовали смо акцију . Од четрдесет четири прегледана даваоца, а због пооштрених мјера приликом прегледа, крв је дало двадесет девет лица.

Маске које је предсједница Жељка Цвијановић послала за пензионере, волонтери су подијелили,  заједно са летцима у којима су препоруке против Ковида-19.

Старијим  лицима  која нису била у могућности да излазе због забране, волонтери су чинили услуге, од подизања рецепата и лијекова, до куповине намирница у продавницама.За тринаест лица социјално угрожених, однијели су пакете хране које је донирао Црвени крст Републике Српске.

Васкршњи празник , као и сваке године, протекао је у обиласцима и одношењу шкољки јаја и боје за фарбање, слабовидих и социјално угрожених лица.

За Психијатријску болницу Подроманија послали смо петнаест пакета половне гардеробе, постељине…. Ово није први пут, кад год смо у прилици , ми помажемо ову установу.

С. Маловић