Библиотека у срцу Романије

,,Библиотека у срцу Романије“ наслов је  текста  објављеног  у петом броју часописа ,,Талас“.  На неколико страница квалитетног текста и  на веома лијеп начин упознаје читаоце  са значајем наше Народне библиоте која од 2010. године носи име ,,Бранко Чучак“. Поред библиотечке дјелатности, бави се и издаваштвом у шта је мало ко и упућен. Библиотека располаже књижним фондом од 30 573  инвентарисане књиге из свих области људског знања и стваралаштва.

Иако је смјештена у згради средње школе на 188м2 и немају адекватан простор за библиотекарске услуге, библиотекарке примјењују достигнућа савремене библиотечке праксе и труде се да активно учествују у културно-образовном животу Хан Пијеска. Успјешно, већ десету годину за редом чувају успомене на Бранка Чучка и његово дјело одржавајући Чучкове књижевне сусрете.

Локална власт је крајем 2017. године урадила идејни пројекат адаптације изгледа ,,Старе дирекције“ Хан Пијесак чији би простор био намијењен  за библиотеку. Тиме би библиотека добила своје право и заслужено мјесто.

Више о нашој билиотеци и библиотекаркама можете да пронађете у часопису ,,Талас“.