Књижевно вече у знак сјећања на Станоја Голића

У знак сјећања на завичајног пјесника Станоја Голића, позивамо Вас на књижевно вече Бисерје на длану, које ће се одржати 16. фебруара 2018. године у 18.00 сати у Читаоници библиотеке.

У програму учествују чланови књижевног клуба „Луча“ Власеница који ће представити Зборник стваралаштва „Лучини просјеви“.

 

Да се присјетимо:

Станоје Голић је рођен у Хан Пијеску, 1957. године, гдје је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Филозофском факултету у Сарајеву. На „Дувањским данима културе“,1986.године, добио је прву награду за поезију. Објавио је збирке пјесама: “Отјелотворење“ (1990), „Сарајевски живот и друге смрти“(2000) и заједничку збирку пјесама „Бисерје на длану“.

Био је активан члан СКПД „Просвјета“ у Сарајеву. Преживјевши све страхоте рата у Сарајеву, враћа се у своје родно мјесто и наставља са радом у СКПД „Просвјета“ Хан Пијесак. Једно вријеме радио је у Oсновној школи,  а потом долази на мјесто  директора Народне  библиотеке Хан Пијесак (1999-2002). Уградио је дио себе у очувању културне баштине, али није дочекао да прими „Повељу Просвјете“ као њен заслужан члан, на Палама у новембру 2002. године.