Гусле из Хан Пијеска са ликом Његоша и круном Немањића засвирале у Грчкој! - Архива

Дјецу из Хан Пијеска, која су заједно са дјецом са Косова и Метохије, боравила у кампу Свети Андреј код Атине, посјетио је начелник општине Хан Пијесак Владо Остојић и предсједник Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорад Арлов.

На завршној свечаности, на којој су поред представника Кампа, присуствовали први конзуларни радник у амбасади БиХ у Грчкој Жељко Мартић и дипломата у амбасади Републике Србије у Грчкој Немања Диковић,  у знак захвалности грчком донатору, Николоусу Тсамопоулосу, за диван и хуман гест, начелник општине Хан Пијесак Владо Остојић уручио је гусле са ликом Његоша и круном Немањића, након чега су се зачули звуци са овог традиционалног инструмента у изведби браће Лазара и Велемира Витомира и Николе Пајића.

Господин Арлов је такође уручио поклоне, и то слику храма Христа Спаситеља и шал Републике Српске.

У послијеподневним часовима истога дана, након завршених такмичења у трчању, пливању, стреличарству, кошарци, одбојци и фудбалу, најбољима су уручени пехари и медаље.

Свечаном уручењу спортских признања присуствовала је амасадорица Бих у Грчкој Милица Ристовић Крстић, која је заједно са начелником општине Хан Пијесак Владом Остојићем, господином Милорадом Арловом, госпођом Ружицом Милић из Канцеларије за КиМ у влади Србије и представницима Кампа, уручивала признања.

Након тринаестодневног боравка у Кампу, препуни позитивних утисака и богатији за нова познанства и искуства, дјеца и пратиоци, 25.08.2019. године, стигли су својим домовима у Републици Српској и Косову и Метохији.