Карантин – Због недостатка кревета на тржишту, општина Хан Пијесак их прави! - Архива

Републички штаб за  ванредне ситуације  је на својој 6. сједници донијео Закључак о предузимању мјера против лица  која не поштују кућну изолацију, којим се, између осталог, налаже Јединицама локалне самоуправе да у року од 24 часа обезбједе адекватан простор за смјештај лица која су прекршила мјеру кућне изолације, односно карантина.

Општина Хан Пијесак је овај задатак схватила озбиљно и одговорно, те је одређена локација карантина која испуњава услове прописане Упутством за организацију и спровођење карантина на граничном прелазу и у локалној заједници –  а то је спортска дворана код Средње школе.

Пошто на тржишту нема металних кревета , због затварања призводних погона, морали смо да се снађемо и испоштујемо одлуку Републичког штаба за  ванредне ситуације.

Ангажовали смо  машин-бравара, вариоца у пензији,  Бора Симића-Кала из Хан Пијеска, да направи 12  војничких металних  кревета од материјала који смо набавили у АД  Технометал Власеница.

У наредном периоду очекујемо помоћ од Републичког штаба за  ванредне ситуације у виду душека, постељина, јастука и ћебади, да би карантин био комплетан.