Општина Хан Пијесак и USAID подржавају жене у развоју бизниса

Начелник Слободан Ђурић
Начелник Слободан Ђурић и USAID
Општина Хан Пијесак је изабрана као једна од десет партнерских општина у оквиру Програма подршке заштити људских права -Подршка маргинализираним групама жена у развоју бизниса (USAID/INSPIRE).
Господин Јасмин Бешић, директор Програма USAID/INSPIRE, и господин Слободан Ђурић, начелник општине Хан Пијесак, потписали су данас уговор о сарадњи у процесу креирања одговарајућег окружења за самозапошљавање кроз формирање Фонда за предузетништво намијењеног економском оснаживању маргинализираних група жена.
Укупна вриједност Фонда је 60.000 конвертибилних марака: удио USAID/INSPIRE-а 30.000 и Општина Хан Пијесак 30.000. Почетком септембра, Општина Хан Пијесак ће објавити Јавни позив о начину и условима пријаве за жене заинтересоване да уз подршку овог Програма развију властите бизнисе.
Осим финансијске подршке, женама, корисницама Фонда, кроз овај трогодишњи програм ће се развијати и посебни модели подршке развоју бизниса, организовати радионице о писању пословних планова, израдити Стратегија подршке развоју пословног сектора итд.
Господин Бешић и господин Ђурић су изразили очекивања да ће овај Програм битно допринијети унапређивању положаја жена у руралним подручјима као и јачању капацитета Општинске управе у домену подршке развоју бизниса маргинализираних особа.