Састанак са заједницама етажних власника

Дана 10.03.2021. године у Општини Хан Пијесак одржан је заједнички састанак начелника општине Слободана Ђурића, као и представника надлежног одјељења у Општинској управи са предсједницима заједница етажних власника из Хан Пијеска.
Састанак је сазван поводом упознавања предсједника ЗЕВ-а са намјером Општине да ребалансом буџета планира издвајање средстава за суфинансирање обнове фасада на стамбеним зградама у Хан Пијеску.
С обзиром да ова иницијатива представља нову праксу у ситему подстицајних средстава из буџета општине, а која има за циљ унапређење услова живота и побољшање естетског изеглада града, састанак је сазван са намјером да се на партиципативан и транспарентан начин утврде реални и објективни критерији, као и начин имаплементације.
Начелник Слободан Ђурић присутне је упознао са планираним износом средстава, као и оквирним концептом по угледу на остала мјеста у окружењу. Договорено је да предсједници ЗЕВ-а делегирају 3 особе, по једну из улица Александра Карађорђевића, Српске војске и Солунских добровољаца које ће се активно укључити у разраду правилника и дефинисање критерија.
До краја марта 2021. године планирано је усвајање ребаланса буџета, а радови на обнови фасада би били започети током маја мјесеца ове године.
Присутни предсјеници ЗЕВ-а су са великим одобравањем поздравили ову иницијативу и намјеру општине да се на овакав начин приступи рјешавању проблема становања и естетског изгледа стамбених зграда у Хан Пијеску.