У Хан Пијесак стигли најдражи гости, дјеца из Србије са Косова и Метохије

Јуче, 16.јуна 2018.године у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ у Хан Пијесак су допутовала дјеца из Србије, са Косова и Метохије (општина Србица, села Бања и Суво Грло). Њихов долазак у Хан Пијесак је најљепши поклон нашој општини која ове 2018.године слави стогодишњицу прослављања  Видовдана у Хан Пијеску.

На свечаном дочеку  у Вишеграду испред наше општине присуствовали су начелник општине Владо Остојић и директор Основне школе „Милан Илић Чича Шумадијски“ Наранчић Драги који су том приликом начелнику општине Вишеград Младену Ђуревићу поклонили пано добродошлице са српском тробојком и грбовима Србије и Републике Српске.

Овај, седми пројекат, подржале су локалне заједнице домаћини Хан Пијесак, Бања Лука, Приједор, Нови Град, Градишка, Прњавор, Челинац, Добој, Теслић, Дервента, Модрича, Брод, Шамац, Пале, Источно Ново Срајево, Вишеград и Требиње,
многе основне школе, Министарство просвјете и културе, Министарство породице, омладине и спорта, `Електропривреда` и `Шуме Републике Српске`, Бања `Врућица`, Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију и Управа Владе Србије за дијаспору.

Дјеца из Србије са Косова и Метохије ће гостовати код својих вршњака у Хан Пијеску и широм Републике Српске до 23. јуна 2018.године.