У току је израда Локалне развојне стратегије општине Хан Пијесак

Поштовани суграђани,

 

Представљамо вам радну верзију стратешке платформе за општину Хан Пијесак. Стратешка платформа је израђена у оквиру процеса израде Локалне развојне стратегије општине Хан Пијесак за период 2018-2027. године у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја који је подржан од стране УНДП-а.

Општински развојни тим је израдио стратешку платформу која обухвата социо-економску анализу, SWOT анализу, визију, стратешке фокусе и циљеве. Овим путем се захваљујемо свим појединцима, предузећима, институцијама и другим организацијама који су нам изашли у сусрет и благовремено доставили тражене податке.

Сљедећа активност у процесу израде Стратешког плана је формирање партнерске групе и заједнички састанак који ће се одржати 19.02.2018. године у Сали за сједнице Општине Хан Пијесак са почетком у 12,00 часова. Партнерска група у процесу израде стратегије разматра кључне налазе и приједлоге, усваја социо-економску анализу, усваја развојне визије и циљеве, предлаже могуће пројекте и мјере, усваја секторске планове итд. Партнерска група је механизам за осигуравање учешћа и доприноса социо-економских актера у процесу планирања локалног развоја те представља  основ за комуникацију између Општинске управе и грађана. Позив за учешће у раду партнерске групе је послат свим представницима јавних институција, јавних предузећа, установа, невладиних организација, политичких партија, затим одређеној групи представника приватних предузећа, предузетника и пољопривредника.

Сви приједлози и сугестије су добро дошли и у том смислу позивамо вас да дате свој допринос у процесу израде стратешког плана, а приједлоге и сугестије шаљете путем e-maila: javne.nabavke@hanpijesak.org

Славица Ашоња, координатор Општинског развојног тима

Преузмите: Стратешка платформа ХП радна верзија