Јединствени образовни програм Невид Театра “Чудесни континенти”

Образовна – интерактивна представа за дјецу „Чудесни континенти“, Невид театра из Бањалуке, биће изведена у понедељак, 28. маја у ЈУ “Центар за културу” у Станарима. Овим извођењем, Невид театар започиње овогодишњу турнеју која ће бити реализована од 28. маја до 15. јуна у Станарима, Kотор Варошу, Рудом, Фочи, Хан Пијеску, Новом Граду, Kрупи на Уни, Рибнику, Билећи и Љубињу.

Представа ће у Хан Пијеску бити одржана 04.06.2018. год.

Представа слиједи принципе савременог театра покрета и намијењена је дјеци узраста од три до девет година. Дио је образовног програма Невид театра – НТ 2018 који истражује нове територије у образовном приступу учења дјеце предшколског и малошколског узраста.

Ауторска представа Невид театра „Чудесни континенти” приступа дјеци на јединствен и интерактиван начин. Говори о злом земљопосједнику Властимиру Приграбићу који жели да на мјестима дјечијих игралишта изгради бетонске зидове и зграде. Супростављају му се Штуц и Муц из организације „Дијете за бомбону“. Објашњавају дјеци да само уз њихову помоћ могу да побиједе Властимира, те заједно крећу на путовања по свим континентима, посјећују бројна необична мјеста. Представа, у свакој општини, почиње у 11 часова и 55 минута и траје 45 минута.

Након извођења представе биће одржане двије драмске креативне радионице у трајању до 30 минута зависно од узраста дјеце.