Oдржана I Свечана сједница Скупштине општине Хан Пијесак

I Свечана сједница Скупштине општине Хан Пијесак одржана је 09.08.2020. године са почетком у 8:30 минута.

Свечана сједница почела је химном Републике Српске и химном Србије.

Предсједница је отворила сједницу и осврнула се на период од 2016.–2020. Указала је на најзначајније одлуке које су донијете у овом периоду, а у великом су интересу за даљи развој општине Хан Пијесак. Истиче да је поносна на све оно што је урађено у наведеном периоду као и на чињеницу да ће остати уписана као прва жена која је обављала функцију предсједника СО. Донијето је преко 380 одлука, закључака.   Само у 2020. години до сада донијето је 66 одлука. Наглашава да је ревизорски извјештај о финансијама и усклађености са законима који су рађени 2006., 2010., 2015. и 2020. први пут позитиван што је такође показатељ озбиљности и начина рада.

Већина одлука на сједницама Скупштина донијета је једногласно и на томе се захвалила одборницима, јер је то један од показатеља да се иде у правом смјеру.

Битније одлуке:

– Одлука о приступању и изради плана отпадом,

-Одлука о приступању и изради просторног плана

-Одлука о оснивању предшколске установе, Центра за социјални рад, Туристичке организације

Присутнима се обратио и начелник општине наводећи да се радило много, да су урађене или су у току инвестиције и пројекти значајни за даљи развој Хан Пијеска и да ће се у том правцу наставити и даље.

Након обраћања начелника, предсједница упознаје присутне да је на скупштини одржаној 06.08.2020. године на приједлог Социјалистичке партије одлучено да се кројачицама Снежани и Нини Лучић, Мици Радуловић, Божици Крајина као и привредницима општине Хан Пијесак  додијеле Захвалнице као посебан знак признања за учињено хумано дјело и испољену солидарност.

Као оправданост за овакав гест наводи чињеницу да су кројачице на самом почетку пандемије корона вируса када се нису могле купити маске  за заштиту, исте шиле и дијелиле их нашим суграђанима.

Привредни субјекти који су својим доприносом у виду донаторских средстава помогли у реализацији великог броја активности у периоду 2018.-2020., које су усмјерене на нашу дјецу, дјецу Хан Пијеска чиме су финансиране екскурзије, матуре, пројекат ,,Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“, помоћи …..

 

ДОБИТНИЦИ ПРИЗНАЊА:

 

Кројачице: СНЕЖАНА  и НИНА ЛУЧИЋ, БОЖИЦА КРАЈИНА И МИЦА РУДОВИЋ којима је поред Захвалнице уручена симболична новчана награда

Привредници: МТК ОМОРИКА, ДОО ,,БЈЕЛАКОВИЋ“, ТРИФКОВИЋ ДУШКО, МТ ,,ДРВОПРОМ“, ДОО ЖЕРАВИЦЕ, ДОО ,,МАНЕ“, ДОО ,,ГАШМАЛ“,  ДОО ,,ДЕПРОМ“, ,,ГРАЂЕЊЕ“ ДОО ПАЛЕ, ЗОРАН НАРАНЧИЋ, ,,ЕЛТА КАБЕЛ“ ДОБОЈ, ДОО ,,ГАТ“  РОГАТИЦА, САМИР САЛЕТОВИЋ, НИКОЛА СЕКУЛИЋ, ,,АНТЕНА НЕТ“ ТЕСЛИЋ, ДОО ,,ГОД“, СЗР ,,ЈАСЕН“, НЛБ БАНКА, ,,ГАТЕР“ ДОО, ,,СИЛВАНУС“  ДОО, ШГ ,,ВИСОЧНИК“, ОПШТИНА МИЛИЋИ, ДОО ,,ТЕХНОМЕТАЛ“ ВЛАСЕНИЦА, ,,ГРАЛЕКС“ ДОО ПАЛЕ.

Предсједница се захваљује добитницима  у своје и начелниково име. Позива присутне на Парастос и полагање вијенаца на спомен обиљежја.