Посјета амбасадора Велике Британије

Чланице удружења ,,Романијски скоруп-кајмак“ угостиле су господина Маттхев Фиелда, амбасадора Велике Британије и његове сараднике са циљем даљег промовисања и економског оснаживања овог удружења. Промоцији производа присуствовали су и гдин Саво Минић, директор Агенције за Аграрна плаћања Републике Српске, начелник општине Хан Пијесак  Владо Остојић, предсједник СО-е Хан Пијесак Михаела Томовић те начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Амбасадор је изразио велико задовољство данашњом посјетом сматрајући да је направљен велики корак у промоцији производа ,,Романијски скоруп-кајмак“ .

Чланице удружења ,, Романијски скоруп-кајмак“ захваљују се Међународној финансијској корпорацији, чланици Групације Свјетске банке за стручну и финансијску помоћ пружену кроз Пројекат унапређења пословне климе и приступа тржишту  ( ICAM ) који финансира Влада Велике Британије и којим је омогућено низ активности од чега је најзначајније географска заштита подручја гдје се производи Романијски скоруп-кајмак при Институту за интелектуално власништво БиХ. Такође, на подршци захваљују се и  Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске као и локалној власти која је препознала значај развоја овог удружења и пружа му свесрдну подршку.