Рjeшено стамбено питање седмочлане породице Мирка Мировића

Дана 21.05.2018. године начелник општине Хан Пијесак Владо Остојић и предсједник Скупштине општине Хан Пијесак Михаела Томовић уручили су рјешење и  кључеве стана седмочланој породици борца прве категорије Мирка Мировића.

Село Жеравице у коме је прије отаџбинског рата Мирко живио са својом браћом и родитељима потпуно је спаљено на Илиндан 1993.године од стране тзв армије БиХ. Након рата 1995. год. село Жеравице је припало општини Олово у Федерацији БиХ.  До данас српске куће у наведеном селу нису обновљене и нико се није могао вратити на своје огњишта.

Начелник Општине Хан Пијесак Владо Остојић  покренуо је иницијативу за стамбено рјешавање седмочлане породице Мирка Мировића, а на основу иницијативе Скупштина општине је 28. фебруара 2018. године донијела Одлуку о преносу права својине на непокретностима. Наведеном Одлуком извршен је пренос права својине стана (приземље и три просторије у поткровљу укупне површине 69м3) у улици Александра Карађорђевића бр.28. са Општине Хан Пијесак на Општински одбор Борачке организације, у сврху трајног рјешавања стамбеног питања породице Мирка Мировића.

Општински одбор Борачке организације Хан Пијесак је својом  Одлуком наведени стан додијелио породици Мирка  Мировића.